Archief 2011‎ > ‎

Federatie senioren 18 juni

Simon, Johan en Jurjen winnen federatie Folsgare

Waar al enige federatie partijen niet doorgang kon vinden door te weinig opgave kon in Folsgare wel gekaatst worden in de B-Klasse en Dames. Ook hier ging de A-Klasse en C-Klasse niet door vanwege te weinig opgave.

In de B-Klasse stonden 6 partuur op de lijst hier werd in 2 poules van drie gekaatst.

In poule 1 was het verrassend het Good Old partuur Pieter Mollema, Bauke Posthuma en Douwe Zijlstra die hier als sterkste uit kwam. In de 1e partij werd het sterke partuur Hotze Jellema, Pieter Groenveld en Bertus Bootsma met 5-3 verslagen en tegen het partuur Atser Sybrandy, Cor v.d. Beld en Eelke v.d. Wal haalden ze de winst met 5-4 binnen en verzekerden zich als eerste finalist.

 In poule 2 waren Simon, Johan en Jurjen de sterkste. De 1e partij werd vrij eenvoudig gewonnen met 5-1 maar in de 2e partij moesten wel even alle zeilen bijgezet worden want na een voorsprong van

4-1 en 5-2 werd het toch nog 5-4 maar op de stand 6-4 haalden ze het laatste eerst binnen waardoor ze de tweede finalist werden.

De finale werd dus een Folsgearster onderonsje tussen de oude krijgers en de jonge honden.

De eerste 2 eersten waren voor de jonge honden waarna het volgende eerst voor de oude krijgers was. Erg spannend is de finale nooit geweest want de jonge honden waren zowel met de opslag als in het perk sterker en beslisten de partij op 5-3 en zo was de winst binnen voor Simon, Johan en Jurjen.

Bij de dames waren 3 partuur die voor de winst gingen strijden. Twee partuur uit Easterein en onze troeven Tine Dijkstra, Jeanet Sweering en Anne Zijlstra. De eerste partij ging tussen de twee parturen uit Easterein die gewonnen werd door Froukje, Romine en Cilia met 5-1. Hierna moesten Tine, Jeanet en Anne het opnemen tegen het verliezende partuur van Easterein en zij wonnen ook vrij eenvoudig waardoor je van een heuse finale kon spreken. In de finale liep het partuur van Tine, Jeanet en Anne steeds achter de feiten aan waardoor ze steeds 2 eersten achter liepen maar elke keer toonden ze toch weer wilskracht en kwamen steeds weer langs zij. Van 2-0 naar 2-2 en van 4-2 naar 4-4 het eerste 5de eerst was voor de dames van Easterein en op de stand van 6-6 was het Anne die door een ferme hercules de stand gelijk trok. Het laatste eerst ging weer vrij snel naar de dames van Easterein en op

6-2 was de winst binnen en gingen de kransen mee naar Easterein.

 

Zie ook foto's