Archief 2011‎ > ‎

Jelle by Night 30 juli 2011

Lars-Wieger, Mark en Jeanet winnaar Jelle by Night

Waar een week eerder deze partij om de weersomstandigheden geen doorgang kon vinden werd nu wel gestreden om de kransen. Door snel optreden van Johan en Atser konden we in totaal 8 parturen op de lijst verwelkomen. Het “dreamteam” moest nu helaas verstek laten gaan waar ze vorige week wel op de lijst stonden. Twee van de “dreamteamers” hadden andere verplichtingen maar ze hebben verzekerd dat ze volgend jaar weer van de partij zijn.

Met sterke parturen werd rond 21.00 uur uiteen gezet met de wedstrijden.

In de eerste omloop was het de verrassende winst van het partuur Simon, Pieter-Harmen en Richt tegen Hendrik, Gerrit en Alida. Zo zie je maar dat een sterk lijkend partuur op papier in de praktijk ook verliezen kan.

In de tweede omloop won het partuur Johan, Erwin en Arie van partuur Simon, Pieter-Harmen en Richt.  Door degelijk en slim kaatswerk van het partuur Johan c.s. plaatsten zij zich als eerste voor de finale.

De andere finalist kwam uit de strijd tussen Lars, Mark en Jeanet en Wieger, Ate en Minko. Twee sterke parturen tegenover elkaar waar voor elk punt werd gestreden. Het partuur Lars c.s. kwam bij deze titanenstrijd als winnaar uit de bus en werden de tweede finalist.

In de finale had het partuur Johan c.s. een sterke start en namen dan ook een brutaal de voorsprong.

Op de stand 2-1 in het voordeel van Johan c.s. kreeg Lars last van kramp in zijn benen en kon de partij niet vervolgen. Besloten werd om een A-maat bij te loten dit ging tussen Wieger en Simon beide hadden al genoten van een welverdiend flesje bier maar wilden beide nog wel kaatsen. Het lot viel op Wieger en nadat hij de veters weer had gestrikt nam hij de plaats in van Lars.

Wieger moest eerst even op gang komen en toen het partuur vertrouwen had werd de opgelopen achterstand omgezet in een voorsprong. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wonnen de Jelle by Night partij.

De verliezerfinale ging tussen de parturen Hendrik, Gerrit en Alida en Ulbe, Sjouke en Tine.

Het partuur Hendrik c.s. hadden in het begin geen kind aan het partuur Ulbe c.s. en kwamen vrij snel op een voorsprong van 3-0. Dit was het teken dat het anders moest voor het partuur Ulbe c.s. en zette de achtervolging in. Eerst voor eerst werd binnen gehaald ze kaatsten zelfs zo sterk dat het partuur Hendrik c.s. geen eerst meer kreeg en met 3-5 het onderspit moest delven.

 

Volledige uitslag:

Winnaarsronde:                      1e   Lars Breeuwsma (Wieger Boonstra) – Marc Speerstra – Jeanet Sweering

                                   2e   Johan v.d. Wal – Erwin Hoekstra – Arie Hettinga

 

Verliezersronde:          1e   Ulbe Osinga – Sjouke Dijkstra – Tine Dijkstra

                                   2e   Hendrik Sweering – Gerrit Postma – Alida Breeuwsma