Archief 2011‎ > ‎

NK Meisjes 25 juni 2011

Rixt, Elma en Jildou 3e op NK

Zaterdag 25 juni was in Mantgum het NK voor meisjes.Voor Folsgare deden de toppers Rixt, Elma en Jildou hieraan mee.

In de eerste omloop moesten we het opnemen tegen het partuur van Akkrum. Na twee eersten voorsprong kwam Akkrum wat beter in hun spel en gaven meer tegenstand.

We konden de opgebouwde voorsprong vasthouden en uitbreiden. Op de stand van 5-2 beslisten we de partij, op naar de tweede omloop.

Omdat wij als partuur 1 op papier stonden wisten we ook meteen bij winst wat onze tweede tegenstander was. Buitenpost stond namelijk “stil” op de eerste lijst en moest het opnemen tegen onze toppers.

Door van meet af aan scherp en goed te kaatsen, bouwden we snel een voorsprong op van 5-0. Dit wou niet zeggen dat we de partij al op zak hadden. Menig partuur die deze voorsprong nog wel eens uit handen geeft. Nu ook Buitenpost pakte hun eerste bordje en begon zich in de partij te bijten. Steeds kwamen ze een eerst nader bij tot het 5-4 werd. Hierna deden we even een omzetting in het perk en konden de druk weer op de partij zetten. Op de stand van 5-4 en 6-4 beslisten we de partij in ons voordeel, op naar de derde omloop.

Dit zou een treffen worden tegen de winnaar van Wergea en Grou die via een staand nummer op de tweede lijst doorging naar de derde omloop. Wergea won deze partij en werd onze tegenstander. Voor beide parturen een belangrijke partij de winnaar zou zich voegen bij de laatste drie van het NK. Gelijk vanaf het begin speelden we met zeer goed kaatsspel, zowel met de opslag als in het perk, onze beste partij van de dag. Wergea kon ons tot twee eersten bijbenen waarna we uitliepen naar 5-2 Het laatste eerst werd met 6-2 binnengehaald en een plaats in de halve finale was een feit.

In de halve finale moesten we het opnemen tegen het partuur van Easterein die als één van de favorieten voor dit NK van start ging. Easterein met allemaal 3e jaars meisjes was zowel met de opslag als in het perk beter dan onze meiden. Wel moet gezegd worden dat de eerste twee eersten op 6-6 werden verkaatst en door Easterein werden verzilverd. Het volgende eerst was voor ons met 6-4 het eerst daarna werd weer op 6-6 toegevoegd aan de eersten van Easterein.

Easterein ging door naar de vier eersten waarna het volgende eerst weer voor ons was, maakte Easterein de partij uit op 5-2 en 6-2.

Een kleine teleurstelling was er eerst even na de partij tegen Easterein, maar daarna kwam als snel de vreugde van het behaalde resultaat en konden de felicitaties in ontvangst worden genomen.

De toppers Rixt, Elma en Jildou van harte gefeliciteerd met behalen van dit fantastische resultaat, we hebben van jullie genoten!

De coach

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - -- - - -

 

 

NK Meisjes 25 juni 2011  Mantgum

 

Zaterdag 25 juni 2011 was het NK Meisjes in Mantgum. Namens KF Folsgeare deden mee Jildou Sweering Elma Breeuwsma en Rixt Hettinga. De dames sleepten een 3e prijs binnen. Super gedaan dames. Zie hierboven het verslag van coach Jurjen. Heb inmiddels in de wandelgangen gehoord dat er voor het komend seizoen zich spontaan een nieuwe coach heeft aangemeld in de persoon van Henk van Dalfsen.

NK Meisjes Uitslag

1ste KF Sjirk de Wal fan Dronryp
Jeanette Jansma / Elly Hofman / Anouk Tolsma

2de KF Easterein fan Easterein
Tineke Dijkstra / Jelien Pompstra / Martine Tiemersma

3de KF Yn ‘e Lijte fan Folsgaere
Rixt Hettinga /Elma Breeuwsma / Jildou Sweering