Archief 2011‎ > ‎

Zijlstra partij 30 april 2011

Parturen Sweering en Breeuwsma winnen Zijlstrapartij.

Op Koninginnedag start het kaatsseizoen van de KF met de traditionele Zijlstrapartij.

Al voor de 29e keer werd er gestreden om de vleesprijzen waarvoor iedereen graag een stapje meer doet.

Met 9 partuur op de lijst waarvan 5 in de A-klasse en 4 in de B-klasse waren we als KF best tevreden.

 In de B-klasse werd er 3x gekaatst en na het optellen van de eersten konden we aan het eind van de middag de winnaars aanwijzen.

De winnaars moesten wel aan de bak en kregen het niet kado in de eerste ronde moest het partuur Breeuwsma bestaande uit Jelle Breeuwsma, Tine Dijkstra en Sjoerd Stilma het opnemen tegen Jildou Sweering, Jeanet Sweering en Berendina Kramer deze partij werd met 5-3 gewonnen al leek de stand vrij eenvoudig de partij was spannend en waar voor elk punt gestreden moest worden. De tweede partij werd met 5-1 tegen Arie Hettinga, Elma Breeuwsma en Nynke Hettinga vrij eenvoudig in winst omgezet. De laatste partij tegen Ate Speerstra, Rixt Hettinga en Nienke v.d. Weg moesten alle zeilen bijgezet worden maar met steeds een eerst voorsprong bereikten ze wel als eerste de 5 eersten waardoor ze veilig de haven binnen gekaatst waren. Voor het partuur Speerstra was er ook nog wel wat te halen bij winst kwamen ze op gelijke hoogte in punten als het partuur Sweering en moesten de tegen eersten de beslissing geven. Zover kwam het niet voor het partuur Speerstra wel kwamen ze op 5 gelijk maar bij de stand 6-4 was het Jelle die de bal weer tot in het perk retourneerde waardoor ze met drie winst partijen de terecht winnaars waren.

 

Uitslag:   1e    Jelle Breeuwsma                    2e         Jildou Sweering

                        Tine Dijkstra                                      Jeanet Sweering

                        Sjoerd Stilma                                     Berendina Kramer

 

 

Bij de A-klasse was het doel om 4x te kaatsen waar menigeen al een vraagteken bij had. Na de 1e omloop werd besloten om het systeem een beetje aan te passen zodat iedereen 2x keer moest kaatsen en daarna de finale en om de 3e de prijs.

Het partuur Jeroen Haringa, Nico de Boer en Douwe Zijlstra waren het eerst verzekerd van een finale plaats, ze wonnen hun twee partijen. Nadat het partuur van Peter van Dalfsen, Klaas Jan Rijpma en Atser Sybrandy hun eerste partij hadden verloren met 5-1 en de tweede met 5-2 waren deze mannen van het strijdtoneel verdwenen. Het partuur van Henk van Dalfsen, Johan v.d. Wal en Jurjen Dijkstra was nog in de strijd voor de derde plaats hun eerste partij ging verloren met 5-3 en de tweede werd gewonnen met 5-2. De tweede finalist moest komen uit de strijd met de parturen Hendrik Sweering, Simon Dijkstra en Bauke Posthuma, die hun eerste partij wonnen met 5-1, en Jurjen Sweering, Tjerk Bakker en  Gerrit Postma, deze verloren hun eerste partij met 5-4. In deze partij nam het partuur van Jurjen al snel een voorsprong van 3-0. Hierna ging het partuur van Hendrik stukje bij beetje beter kaatsen en kwamen steeds nader. Pas op de stand 5-5 kwamen ze voor het eerst op voorsprong en gelijk goed ook met 6-0 beslisten ze de partij en waren zeker van de finale. Het partuur van Jurjen mocht kaatsen voor de derde prijs tegen het partuur Van Dalfsen. Deze partij is nooit spannend geweest het partuur Van Dalfsen wonnen vrij eenvoudig met 5-1 en daarmee de derde prijs.

 

De finale tussen Jeroen Haringa, Nico de Boer, Douwe Zijlstra en Hendrik Sweering, Simon Dijkstra, Bauke Posthuma begon voor het partuur Sweering hetzelfde als tegen zijn broer gelijk een achterstand van 3-0. Ook nu groeiden ze langzaam maar zeker in de partij mede door prima opslagwerk van Simon op belangrijke standen. Ook het partuur Haringa stond prima te kaatsen en bleven aan de leiding op de stand 5-3 in hun voordeel waren ze dicht bij de overwinning. Het laatste eerst konden ze maar niet binnenhalen en daardoor kwam het partuur Sweering steeds dichter bij 5-4 werd het 5-5 werd het alles was weer mogelijk. Het partuur Sweering kwam als eerste op de zes te staan, 6-2 werd het, 6-4 werd het door een hercules van Douwe, een kaats en wisselen. Wat Douwe kan kan ik ook dacht Bauke en met een bovenslag sloeg hij de winst binnen.

Simon mag zich een jaarlang de koning van de Zijlstrapartij noemen en kan een jaar de beker afstoffen.

 

 

Uitslag:           1e         Hendrik Sweering                  2e         Jeroen Haringa

                                   Simon Dijkstra                                   Nico de Boer

                                   Bauke Posthuma                                Douwe Zijlstra

 

 

                        3e         Henk van Dalfsen

                                   Johan v.d. Wal

                                   Jurjen Dijkstra