Archief 2012‎ > ‎

Alida by Night 2012

Zaterdag 21 juli Nachtkaatsen in Folsgare/ Alida by night partij met grote bal. Aanvang 21:00 uur

Er stonden maar liefst 12 partuur op de lijst (fantastisch zeg) en het weer zat mee dus konden we even na negenen los. Best druk op zo'n veld met 4 perken dus soms lastig te zien waar de bal heen ging. Er werd sportief gekaatst en de drankjes smaakten na afloop (en daarvoor natuurlijk ook) heerljk en werd het dorpshuis uiteindelijk pas in de late of moet ik zeggen vroege  uurtjes gesloten. Een kort (?) verslag volgt later. Ook hadden we 24:00 uur een jarige in ons bestuur. Tine werd door iedereen gefeliciteerd en kreeg een mooie fotocollage mee naar huis.

In de winaarsronde was de :

1e prijs/krans voorLars Breeuwsma, Sjoerd Stilma en Hantsje Speerstra

2e prijs voor Eelke van der Wal, Thomas Abbink en Sjoerd Hettinga

3e prijs voor Bauke Posthuma, Minko Folkertsma en Erwin Hoekstra

In de verliezersronde of misschien mooier herkansingsronde  was de:

1e prijs Johan van der Wal, Rixt Hettinga en Sybe Hendrik Sytsma

2e prijs voor Jildou Sweering, Jelle Breeuwsma en Herm Speerstra

3e prijs voor Jurjen Sweering, Stefan Vellinga en Jeannette Folkertsma

Klik hier voor de foto en zie hieronder voor het volledige verslag

- - - - - - - - - - - -

 

Lars, Sjoerd en Hans winnen Alida bij Night Partij

Nu Jelle het bestuur heeft verlaten en Alida zijn plaats heeft over genomen is ook gelijk de tenaamstelling van deze grote bal nachtkaatspartij veranderd van Jelle naar Alida bij Night.

De sponsor daar in tegen is wel gelijk gebleven en danken dan ook  Fritom Melkweg voor het mogelijk maken van deze kaatspartij.

Na het opbouwen van de kaatsarena kon het spektakel om 21.00 uur beginnen.Met 12 partuur op de lijst, sinds jaren niet zoveel en een zeer tevreden bestuur, moest de laatste bal wel diep in de nacht geslagen worden. Voordat de laatste bal werd geslagen moesten er nog heel wat partijen gespeeld worden. In de eerste omloop varieerden de uitslagen van 5-2 tot en met 5-5  en was de schifting tussen winnaars- en verliezersronde bekend.

 De eerste finalist was het partuur van Eelke vd Wal, Thomas Abbink en Sjoerd Hettinga die in de tweede en derde omloop alle zeilen moesten bij zetten om hun partijen te winnen. Zowel in de tweede en derde omloop moest op 5-5 het laatste eerst uitmaken wie de partij winnend ging afsluiten in beide gevallen was het voordeel voor het partuur van Eelke.

De andere finalist kwam uit de strijd tussen Lars Breeuwsma, Sjoerd Stilma en Hans Speerstra tegen Henk v Dalfsen, Jeanet Sweering en Baukje Atsma.Het partuur van Lars kwam veel beter uit de startblokken als Henk c.s vrij snel was er een grote voorsprong voor Lars c.s. 4-1 en later 5-3.

Hierna werd het roer omgegooid bij het partuur van Henk en kwamen zelfs langszij 5-5 ook hier moest het laatste eerst uitmaken wie de winst binnen ging halen en daarna via een staandnummer in de finale kwam.

En spannend werd het zelfs 6-6, met een prima opgeslagen bal van Hans dwong hij Henk tot een kwaadslag en was de winst binnen voor Lars c.s.

De finale is nooit spannend geweest het partuur van Lars was op alle fronten sterker en beslisten de partij en haalde daarmee ook de krans binnen op 5-1 en 6-2

Bauke Posthuma, Minko Folkertsma en Erwin Hoekstra haalden de derde partij binnen zij verloren de halve finale van het partuur van Eelke met 5-5 en 6-2 waar ze een voorsprong van 5-1 weggaven.

De verliezerronde werd gewonnen door Johan vd Wal, Rixt Hettinga en Sybe Sytsma die na de hun eerste partij geen partij meer verloren en met twee keer 5-2 en in de finale 5-1 de terechte winnaars waren.

Tweede werd het partuur van Jildou Sweering, Jelle Breeuwsma en Germ Speerstra en voor de derde prijs mochten Jurjen Sweering, Stefan Vellinga en Jeannette Folkertsma naar voren komen.

Na de laatste slag die inderdaad diep in de nacht werd geslagen en na het opruimen van de kaatsarena werden de prijzen rond 3.00 uur uit gereikt door Alida in de Night. Hierna werd er nog even onder genot van een drankje nagepraat over dit zeer geslaagde kaatsfestijn.