Archief 2012‎ > ‎

Bakkerij de Witte Partij 2012

Bakkerij De Witte Partij 2012

Op Hemelvaartsdag stond de eerste ledenpartij voor de jeugd op het programma de laatste tijd is dat altijd de Bakkerij De Witte Partij. Voor het begin zijn alle ogen gericht op bakker Siebren die de jeugd dan trakteert op een lekker stukje oranjekoek ook deze keer kwam hij niet met lege handen en konden we weer smullen van een lekker stukje.

De jeugd werd opgedeeld in twee categorieën namelijk de welpen en de pupillen samen met de schooljeugd.

Bij de welpen was het voor Geeske, Nina, Ingrid, Tim, Anouk, Silke en Gerrit de eerste officiële wedstrijd, vorig jaar waren zij nog kabouters, hier kwamen de matadoren Teade, Jelle en Jitze nog bij en hadden we 5 tweetallen en konden ze allemaal een keer tegen elkaar kaatsen.

Het is altijd mooi om te zien hoe enthousiast deze jongens en meisjes in het veld staan en er werd dan ook met veel plezier gekaatst. Tim wisselde halverwege de wedstrijden even van kaatswant en sloeg meteen 5 meter verder. De anderen keerden of passeerden de kaats en hadden weer twee punten binnen gehaald. De drie matadoren lieten zien dat ze het spel al heel goed onder de knie hadden en wisten dan ook heel goed of de bal plat voorin moest of achterin.

Het tweetal Jitze en Gerrit en Jelle en Silke stonden halverwege aan de leiding en in de 1 na laatste ronde moesten ze dan ook tegen elkaar Als Jelle en Silke dit zouden winnen was de eindoverwinning zo goed als zeker binnen. Jitze en Gerrit moesten deze partij winnen om nog een gooi naar de eindoverwinning te doen ze hadden al een verliespartij. De partij was zeer spannend en pas op 5-5 en 6-4 sloeg Jitze de winst binnen waardoor ze nog kans hadden op de krans.

In de laatste ronde maakten beide tweetallen geen fouten en wonnen hun partij en moesten er de voor en tegen eersten geteld worden. Beide hadden ze 21 punten voor maar Jelle en Silke hadden 1 eerst minder tegen dan Jitze en Gerrit en zo werden Jelle en Silke de winnaars van de Bakkerij De Witte Partij 2012. Jitze en Gerrit werden 2e, Teade en Geeske, Nina en Ingrid, Tim en Anouk werden gezamelijk 3e.

 

Bij de pupillen/schooljeugd hadden we 9 tweetallen en 1 drietal op de lijst staan hier werd gekaatst met winnaars- en verliezersronde. Bakker Siebren had zijn eigen troef weer meegenomen zoon Sytze Bram, vorig jaar nam hij een krans mee naar huis, en ook nu ging het goed samen met Pytrik wonnen ze hun eerste en tweede partij. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Lisanne en Feike Douwe die via een staand nummer de halve finale bereikten. Het werd een mooie en spannende halve finale die pas bij 5-5 en 6-0 beslist werd in het voordeel van Lisanne en Feike Douwe.

In de finale moesten zij het opnemen tegen Mente, Wybren en Regina die na 5-2 en 5-1 winst en via een staand nummer op de drie de finale bereikten. De finale was spannend waar je halverwege niet kon zeggen wie dit zou gaan winnen. Bij de stand 4-4 waren Lisanne en Feike Douwe net iets scherper waardoor ze de belangrijke punten binnen haalde en zo ook de laatste twee eersten. Het laatste eerst werd beslist op 6-0 en was de winst van de Bakkerij De Witte Partij binnen. De derde prijs was voor Pytrik en Sytze Bram.

 

In de finale van de verliezersronde stonde Dorien en Marije die het opnamen tegen de zussen Anniek en Marit. De zussen moesten de eerst partij even aan elkaar wennen maar daarna waren ze niet meer te stoppen via 5-0 en 5-3 winst was hiermee de kleine finale binnen geslagen. Dorien en Marije wonnen hun tweede partij met 5-4 en de finale werd bereikt met een staand nummer. Ook in deze finale ging het lang gelijk op pas in het tweede deel van de wedstrijd lieten Dorien en Marije zien dat zij de sterkste waren in deze finale en wonnen op de stand van 5-4 en 6-0.

Het was weer een fantastische kaatsspektakel in de kaatsarena van Folsgare en willen dan ook als kaatsers en bestuur Bakkerij De Witte bedanken voor het mogelijk maken van deze partij.

Volledige uitslag Bakkerij De Witte Partij 2012

Welpen:

1e         Jelle Damstra en Silke Stilma

2e         Jitze Floris en Gerrit Kempenaar

3e         Teade Zijlstra en Geeske Kempenaar

            Nina Kaptein en Ingrid Dijkstra

            Tim Sweering en Anouk Bok

Pupillen/Schooljeugd:

Winnaarsronde:

1e         Lisanne Folkertsma en Feike Douwe Zijlstra

2e         Mente de Boer, Wybren Posthuma en Regina Fortuin

3e         Pytrik Zijlstra en Sytze Bram de Witte

 Verliezersronde:

1e         Dorien Stilma en Marije Sweering

2e         Anniek Folkertsma en Marit Folkertsma