Archief 2012‎ > ‎

Federatie Afdelingskampioenschappen en NK pup jongens

GROOT SUCCES bij de federatie afdelingskampioenschappen in Scharnegoutum. In elke categorie waar een afdelingspartuur van Folsgare kaatste werden de kransen binnen gesleept. De welpenjongens (Teade/Jelle/Tim) onder leiding van coach Hendrik moesten het na 3 winstpartijen in de finale opnemen tegen Hommerts (de broertjes Veltman) Deze wisten ze met 5-1 6-6 te winnen. Fantastisch jongens, voor het eerst alle drie op een federatiewedstrijd en dan ook nog de krans binnenhalen. Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten? En natuurlijk een heel gelukkige coach al kost het hem wel een uitje met deze 3 kanjers naar de Mac  Echt verdiend hoor jongens!

Bij de pupillenjongens was er na een verlies van 5-4 maar een winst van 5-0 en 5 -1 toch een plaatsje in de finale voor Feike Douwe en Matthijs gereserveerd. Dat ze daar echt thuis hoorden bleek wel want ook deze finale wonnen ze van Hommerts 1 (Redmer en Friso).

Bij de schoolmeisjes stonden er 4 partuur op de lijst; 3 keer kaatsen dus. De eerste 2 omlopen wisten de dames (Pytrik, Geke en Katinka) met redelijk gemak te winnen zodat er in de 3e omloop een echte finale gekaatst kon worden. Hier troffen ze Wolsum en voor het eerst tijdens deze federatiewedstrijd kwamen onze dames op een achterstand te staan van 3 -2. Toen moest er toch iets gebeuren en pakten de dames eerst voor eerst en op 5-3 6-4 sloegen ze de winst naar hun toe. De mooiste en meest hilarische actie was die van Pytrik. Zij wist achterstevoren de bal tussen haar benen door te keren en hij ging ook nog de kaats voorbij. Dit leverde een groot applaus op

Een prachtige dag (met veel zon) en een geweldig reslutaat!

Klik hier voor de foto's

- - - - - - - - - - - - - -

 

Zaterdag 30 juni is het NK pupillen jongens in Witmarsum. Bij het NK staan 28 partuur op de lijst en namens onze vereniging doen mee Jacob Breeuwsma, Welmer de Boer en Wiebren Posthuma. Zij zijn partuur nummer 11 en in de eerste omloop komen zij Grouw tegen. Succes jongens!!

Klik hier voor de volledige lijst NK pupillen jongens

Helaas verloren de jongens de 1e omloop met 5-0 6-2 van Grouw en konden dus weer vroeg naar huis. Volgend jaar beter