Archief 2012‎ > ‎

Slotpartijen jeugd/senioren 2012

Slot Kaatsseizoen 2012

We hebben weer een fantastisch kaatsseizoen gehad. Dit willen we natuurlijk gaan afsluiten met een slotpartij voor de jeugd en senioren met aansluitend een BBQ!

De slotpartij voor de senioren is op zondag 9 september start 14:00 uur

Deze partij word gespeeld met de grote bal en bij voldoende opgave word er gespeeld in een A en B klasse. 

Er staan zowel bij de A - als de B klasse 6 parturen (drietallen) op papier. Het beloofd een prachtig mooie dag te worden, het weer zit in ieder geval mee Het was zelfs zo warm dat de parasols van zolder werden gehaald om wat extra schaduwplekjes te creeeren. Het waren dan ook zweterige partijen die gespeeld werden. Uiteindelijk kwamen de volgende als winnaar uit de bus:

In de B-klasse was de :

1e prijs voor Arie Hettinga, Johan Kaptein en Nynke Hettinga

2e prijs voor Jeanet Sweering, Adrie Heeres en Yvonne Boonstra

In de A-klasse was de:

1e prijs voor Lars Breeuwsma, Eelke van der Wal en Wout Zijlstra jr

2e prijs voor Hein Damstra, Henk van Dalfsen en Elma Breeuwsma

Klik hier voor de foto's van de slotwedstrijd

 

De slotpartij voor de jeugd is vrijdag 7 september om 16:00 uur

Deze partij word gespeeld met de grote bal en na afloop is er de uitreiking van de competitie, wie o wie gaat er dit jaar met de wisselbeker naar huis?? 

Het was een geslaagde slotmiddag voor de jeugd. De welpen waren al vlot klaar en konden als eersten aan de patat. Daarna de prijsuitreiking:

1e prijs/krans voor Jelle Damstra en Gerrit Kempenaar

2e prijs voor Tim Sweering en Silke Stilma

3e prijs voor Anouk Bok en Ingrid Dijkstra + Teade Zijlstra, Nina Kaptein en Geeske Kempenaar

De categorie pupillen/schooljeugd was ietwat langer bezig. Uiteindelijk konden we rond half 8/8 uur de prijzen uitreiken. En de finale was bloedspannend deze eindigde op 5-5 6-4

1e prijs/krans voor Germ Wijnja en Marije Sweering

2e prijs voor Pytrik Zijlstra en Welmer de Boer

1e prijs verliezers Menno Sweering en Matthijs Beuckens

2e prijs verliezers Dorien Stilma en Wiebren Posthuma

Daarnaast werd ook de prijsuitreiking van de competitie gedaan:

1e prijs Geke Posthuma

2e prijs Germ Wijnja

3e prijs Ingrid Dijkstra

Klik hier voor de foto's van de slotpartij voor de jeugd.

Zie hieronder voor een volledig verslag van de slotwedstrijden!!

 

Succesvol kaatsseizoen afgesloten met grote bal partij en bbq

 

 

Vrijdagmiddag 7 september was de slotpartij voor de jeugd niet met de gebruikelijke kaatsbal maar deze keer met de grote bal.

De jeugd weer opgedeeld in twee categorieën nl de welpen en de samenvoeging van de pupillen met de schooljeugd.

Met de eerste opslagen en uitslagen was het even wennen aan de andere kaatsbal maar nadat ieder dit onder controle had werd er sportief gestreden om de eersten en de winst in de partij.

Bij de welpen ging de eerste prijs naar Jelle en Gerrit die al hun drie partijen wisten te winnen. In de laatste partij moesten ze het opnemen tegen Tim en Silke die hun voorgaande twee partijen ook hadden gewonnen. We konden zeggen een echte finale die met 5-2 en 6-6 gewonnen werd door Jelle en Gerrit. De derde prijzen waren voor Anouk en Ingrid en voor Teade, Nina en Geeske. Voordat de prijzen werden uitgedeeld was er voor iedere welp nog patat en limonade. Toen dit achter de kiezen was werden de prijzen uitgereikt en kom ieder naar huis of men kom nog even kijken bij het kaatsen van de pupillen/schooljeugd.

 

Ook dezen moesten in het begin even wennen aan de grote bal en moest hier en daar de tactiek aangepast worden. Men moest nu bewust nadenken hoe de bal uit het perk geslagen moest worden of hoe je de bal het beste weer terug kon slaan. De grote bal biedt in de meeste gevallen een tweede kans doordat de stuit beter is maar waardoor je ook mee tussenspel krijgt.

In de finale stonden Germ en Marije die het opnamen tegen Pytrik en Welmer. Germ en Marije stonden voordat je het in de gaten had al met 4-0 voor. Maar zo  snel als de voorsprong tot stand kwam werd het ook weer gelijk 4-4. Nadat Germ en Marije op een 5-4 voorsprong kwamen lieten Pytrik en Welmer het hoofd niet hangen en maakten er 5-5 van. Het laatste eerst moest uitmaken wie met de winst naar huis ging. In het spannende laatste eerst trokken Germ en Marije aan het langste eind en beslisten de wedstrijd op 6-4 in hun voordeel.

 

De finale van de verliezersronde stonden Menno en Mathijs die het opnamen tegen Dorien en Wiebren.

Echt spannend is deze finale niet geweest Menno en Mathijs waren de bovenliggende partij en wonnen met 5-2 en 6-6.

Nadat ook deze jeugd de patat en limo ophadden werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

Ook werden de competitieprijzen uitgereikt de derde prijs ging naar Ingrid de tweede prijs was voor nieuwkomer Germ maar de winnaar van het seizoen 2012 was Geke. Nadat alle foto’s waren genomen kon ieder weer richting huis.

 

Zondagmiddag 9 september was het de beurt aan de senioren om hun slotpartij met grote bal te spelen. De senioren hadden al een grote bal partij gehad met het nachtkaatsen en hoefden nu ook niet meer te wennen aan deze bal. Met 12 partuur verdeeld over een A- en B klasse, in beide klasse 6 partuur, kon  ieder op zn eigen niveau er een leuke en mooie kaatsmiddag van maken. Aan het weer lag het in ieder geval niet het was een zeer warme middag maar dat mocht de pret niet drukken. In beide klassen werd er gekaatst in poules een even en een oneven poule.

Bij de A-klasse werd Henk, Hein en Elma winnaar van de even poule en Lars, Eelke en Wout jr. werden dit in de oneven poule. Deze twee parturen speelden de finale tegen elkaar en het partuur van Henk cs kwamen sterk uit de startblokken en  kwamen verdiend op voorsprong. Lars cs wilden nog niet de handdoek in de ring werpen en kwamen langszij en gingen er overheen en pakten zo 5 eersten op rij. Door nog wat tegen spartelen van Henk cs beslisten Lars, Eelke en Wout jr. de partij op 5-4 en 6-4.

 

Ook in de B-klasse was er een even en een oneven poule. In de even poule was het partuur van Arie,

Johan en Nynke die hier de dienst uit maakten en wonnen hun beide wedstrijden. In de oneven poule werd de winst binnen gehaald door het dames partuur Jeanet, Adrie en Yvonne.  Deze dames moesten in hun eerste partij even aan elkaar wennen toen dit gebeurd was bogen ze en 3-0 achterstand om in een 5-3 winst. In de tweede partij lieten ze er geen gras over groeien wie de sterksten waren en wonnen met maar liefst 5-0 en 6-2 van het heren partuur Gerrit, Friso en Jelmer. Het partuur van Arie, Johan en Nynke waren dus gewaarschuwd de dames waren in de winningmood wie kon hen nog stoppen.

Arie cs begonnen sterk aan deze partij en namen verdiend de voorsprong ze lieten de dames niet in hun spel komen om hen steeds onder druk te houden. Toen de dames het ritme weer wisten op te pakken kwamen ze weer langszij in de partij. Na de gelijke stand van 4-4 was het Arie cs die de vijf eersten binnen haalden maar de dames maakten weer gelijk 5-5. In het laatste eerst waren het de dames die op voorsprong kwamen. Op de stand 6-4 en een dikke kaats was de winst zo goed als binnen. Maar hier dachten Arie cs heel anders over en met een prima uitslag van Arie die Jeanet dwong tot een uiterste inspanning kon ze de bal nog terug slaan. Nynke was er als de kippen bij en kon de bal na de stuit over de boven te slaan en de stand gelijk te trekken 6-6. Met alles aan de hang sloeg Arie cs een prima kaats die ze met succes konden verdedigen en de winst was binnen.

 

Na deze spannende finale werd de bbq warm gemaakt en onder toezicht van de braadmeesters Wout sr. Douwe en Jelle werd het vlees tot in de punten gaar. Ondertussen werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de partij. Ook de prijzen van de competitie werden uitgereikt bij de dames was Tine de winnaar gevolgd door Elma. Bij de heren was het Sjouke die hier een jaar op de wisselbeker mag passen. Eelke werd tweede gevolgd door Simon en Johan. De opkomst van de competitie was goed al konden er zo nu en dan nog wel wat dames bij.

 

Wij als bestuur van de KF hebben het afgelopen kaatsseizoen met veel plezier de wedstrijden voor jullie georganiseerd en waren blij met de opkomst van de ledenpartijen. Ook de sponsors willen we bedanken voor het steunen van onze vereniging in wat voor vorm dan ook. Maar vooral jullie kaatsers bedankt voor jullie komst naar de partijen want zonder jullie geen kaatspartij. Wij hopen dan ook dat jullie volgend jaar allemaal weer van de partij zullen zijn.