Archief 2012‎ > ‎

Sweering partij 13 juli

Vrijdag 13 juli 16:00 uur Sweeringpartij (ledenpartij jeugd)

Kijk hier onder alvast voor de wedstrijdlijst. Ook al is het dankzij "twitter" al bij veel jeugdleden bekend

Wedstrijdlijst welpen

Wedstrijdlijst pupillen/schooljeugd

De regen leek roet in het eten te gooien bij deze jeugdpartij, het was tenslotte wel vrijdag de dertiende maar alle jeugd had veel zin om te kaatsen. En ook bij het inslaan vonden ze het niet erg dat het even flink regende. Even na 16:00 uur ging (zonder onze sponsors) de Sweeringpartij toch van start. De eerste slagen werden nog in de miezerregen gekaatst maar al gauw werd het droger en kwam zelfs de zon er nog bij en was het bijna gewoon warm Yes! Er werd her en der spannend gekaatst (vooral in de verliezersronde) zodat de finale pas laat los kon. Alvast alle prijswinnaars op een rijtje. Zie hierondervoor het volledige verslag van de Sweeringpartij

Bij de welpen was de:

1e prijs/krans voor Jelle Damstra en Ingrid Dijkstra

2e prijs voor Teade Zijlstra en Nina Kaptein

Bij de pupillen/schooljeugd was de:

1e prijs/krans voor Dorien Stilma en Feike Douwe Zijlstra

2e prijs voor Germ Wijnja en Jacob Breeuwsma

3e prijs voor Tsjeard Weersma en Jesse Kaptein

1e prijs verliezers voor Pytrik Zijlstra en Marije Sweering

2e prijs verliezers voor Roel Damstra en Matthijs Beuckens 

Klik hier voor de foto's (de meeste foto's deze keer gemaakt door Marit omdat de vaste fotograaf achter de bar stond en t druk had in de keuken )

- - - - - - - - - - - - -

 Jelle en Ingrid en Dorien en Feike Douwe winnen Sweeringpartij

Het weer leek eerst niet echt mee te werken maar even na vieren was het droog en kon er gestart worden met de kaatspartij. Deze keer stond de Sweeringpartij op het programma met bijna alle jeugdleden op de lijst werd er leuk, spannend maar vooral sportief gekaatst.

Voor de welpen was het de tweede wedstrijd deze week de eerder uitgestelde wedstrijd, Tim Sweering moest zonodig een verjaardagfeestje houden op een kaatswedstrijd, werd de woensdags ingehaald en gewonnen door de dames Anouk en Silke een knappe prestatie van deze ladies.

Waar ze woensdag nog allemaal tegen elkaar kaatsten was er nu gekozen voor een ander systeem. Ieder partuur kaatste 2x tegen elkaar dat door loting werd bepaald hierna worden de eersten bij elkaar opgeteld en de twee partuur met de meeste eersten kaatsen de finale.

Het eerste partuur die de finale bereikte waren Jelle en Ingrid die hun eerste partij met 5-0 wonnen en de tweede met 5-5. De andere finalist waren Teade en Nina die wonnen met 5-3 en 5-2. In de finale namen Jelle en Ingrid snel een voorsprong van 5-0 hierna kwamen Teade en Nina beter in hun spel en pakten de volgende twee eersten. Toen vonden Jelle en Ingrid het wel welletjes en beslisten het volgende eerst met 6-6 in hun voordeel en was de eerste prijs binnen. Teade en Nina moesten genoegen nemen met de 2e prijs. Anouk, Geeske en Tim, Silke en Jitze, Gerrit behaalden allemaal de 3e prijs.

 

Bij de pupillen/schooljeugd stonden 10 partuur (tweetallen) op de lijst hier werd met een winnaars- en verliezersronde gespeeld. Na de eerste ronde gewonnen door alle oneven nummers waren de parturen voor de winnaars- en verliezersronde bekend. Waar de partijen in de winnaarsronde verder niet al te spannend waren was de spanning in de verliezersronde te vinden. Menig partij was aan elkaar gewaagd waar voor ieder punt werd gestreden zo werd meestal de partij beslist op 5-4 of 5-5.

In de finale van de winnaars stonden Germ en Jacob die met 5-3, 5-0 en 5-2 door denderden en zo een finale plaats veilig stelden. De andere finalist waren Dorien en Feike Douwe die met 5-2, 5-1 en een staand nummer de finale bereikten. De finale werd wel een spannende partij Dorien en Feike Douwe namen eerst wel een voorsprong van 5-1 maar hierna kwamen Germ en Jacob sterk terug. Op de stand 5-4 en 6-6 werd de kaats niet voorbij geslagen en konden Dorien en Feike Douwe de krans mee naar huis nemen.

De derde prijs was voor Tsjeard en Jesse die de halve finale verloren van Germ en Jacob.

In de finale van de verliezersronde stonden Roel en Matthijs die behoorlijk aan de bak moesten om de finale te bereiken en zelf een partij van 5-0 achterstand ombogen in winst en moesten het daarna opnemen tegen de dames Pytrik en Marije. Deze dames moesten in de eerst partij even aan elkaar wennen maar waren daarna niet mee te stoppen. Ook in de finale maakten zij de dienst uit en wonnen vrij simpel met 5-1.

 

Weer een dank aan de familie Sweering die al jaren voor de prijzen en kransen zorgt.