Archief 2012‎ > ‎

Zijlstrapartij 2012

Jeroen Haringa en Bauke Posthuma koninklijk op Koninginnedag

30 april was de opening van het kaatsseizoen van de KF traditioneel de Zijlstrapartij.

Al vanaf 1981 zijn zij als sponsor actief binnen de vereniging waar wij zeer blij mee zijn en hopen dan ook dat ze hier nog jaren mee door willen gaan.

Er werd gekaatst in een A en B klasse ’s morgens voor het kaatsen word bekeken welke kaatsers de A of de B status krijgen. Na wat wikken en wegen waren de Atjes en de Btjes verdeeld.

In de A-klasse zijn er 8 tweetallen gemaakt die met een winnaars- en verliezersronde speelden.

In de B-klasse zijn er 4 parturen gevormd die in een poule streden om de hoogste eer.

 De eerste omloop in de A-klasse was niet al te spannend alle winnende parturen wonnen hun wedstrijd vrij eenvoudig. In de tweede omloop zowel in de winnaarsronde als de verliezerronde waren de partijen spannender. Het tweetal Hendrik Sweering en de uit Denemarken overgekomen Fonger Beers bereikten als eersten de finale. De tweede finalist waren Jeroen Haringa en Bauke Posthuma. In de finale namen Jeroen en Bauke vrij snel een riante voorsprong wat Hendrik en Fonger ook probeerden ze kwamen niet dichter bij. Met een voorsprong van 4-0 leek de partij dan ook als een nachtkaars uit te gaan. Maar Hendrik en Fonger gaven hun nog niet gewonnen en  kwamen eerst voor eerst dichter bij. Op de stand 4-3 was het volgende eerst voor Jeroen en Bauke en met de schone 6 voor leken ze de partij winnend af te sluiten. Hier waren Hendrik en Fonger het nog niet mee eens en op 6-6 plaatste Hendrik een zitbal en kwamen ze op 5-4. Dit was dan ook hun laatste adem want het volgende eerst ging dan ook eenvoudig naar Jeroen en Bauke en pakten zo de winst van de Zijlstrapartij. Jeroen werd tot koning uitgeroepen en mag een jaar de beker poetsen. Bauke die vorig jaar nog al eens klaagde over de witte kaatsballen dat je die niet zo goed zag had er nu geen last van want hij wist nog vaak genoeg een bovenslag te passeren.

 De finale van de verliezersronde ging tussen Peter van Dalfsen en Marcel Brakels die hun tweede partij met 5-4 wonnen en Lars Breeuwsma en Simon Dijkstra die  hun tweede partij met 5-1 wonnen. De finale was een leuke en spannende partij waar de eersten om en om verdeeld werden op de stand 5-4 en 6-0 beslisten Lars en Simon de partij in hun voordeel en wonnen hiermee de verliezersronde.

 In de B-klasse waren de kransen voor Jurjen Dijkstra, Hans Speerstra en Minko Folkertsma.

Ze moesten hiervoor zeker diep gaan in de eerste omloop tegen Arie Hettinga, Jelle Breeuwsma en Adrie Heeres (de vriendin van Peter van Dalfsen); zij namen in de partij een voorsprong van 4-0.  Het partuur Dijkstra begonnen vanaf dat moment eerst voor eerst terug te pakken en maken er een spannende partij van. Op de stand van 5-5 en 6-2 sloegen Dijkstra c.s. de winst binnen. In de tweede omloop hadden ze minder problemen en wonnen met 5-3 tegen Gerrit Postma, Femke Beers en Germ Speerstra. De laatste partij tegen Ate Speerstra, Berendina Kramer en Nynke Hettinga moesten ze een achterstand van 3-0 goedmaken en op de stand 5-4 en 6-4 beslisten ze de partij in hun voordeel en hiermee was ook de derde overwinning een feit. De tweede prijs was voor Arie, Jelle en Adrie die de andere twee partijen wel in winst wisten om te zetten.

 Na de prijsuitreiking werd er nog gezongen voor Bauke en Simon die deze dag ook nog jarig waren. Bauke had de hele dag Abraham op de rug zitten en Simon zo gingen de geruchten was de helft jonger dan Bauke.

Deze eerste kaatshappening werd afgesloten met Karaoke in het dorpshuis. Velen hebben laten horen hoe fantastisch ze kunnen zingen (voor fotos van de karaoke kun je een mail sturen want deze zullen niet op de site geplaatst worden )

Klik hier voor de foto'svan de prijswinnaars