Archief 2013‎ > ‎

Bakkerij de Wittepartij 9 mei

Bakkerij De Witte Partij 2013

Op Hemelvaartsdag stond de eerste ledenpartij voor de jeugd op het programma. De laatste tijd is dat altijd de Bakkerij De Witte Partij. Ook dit jaar dan ook weer en we beginnen zoals gebruikelijk met een lekker stukje oranjekoek. Dat smaakte goed mmm! Dus genoeg energie om een paar partijen te kaatsen. De jeugd werd opgedeeld in twee categorieën namelijk de welpen en de pupillen samen met de schooljeugd.

 Bij de welpen stonden er vier tweetallen op papier zodat ze allemaal 3 partijen tegen elkaar  konden kaatsen. Deze eerste kaatswedstrijd werd gespeeld met een grote (stuiter) bal. Op deze manier was het toch iets makkelijker om de bal te raken. Er werd enthousiast gespeeld en al was het soms moeilijk om die bal binnen de lijnen te krijgen er werden ook mooie kaatsen geslagen. Zelfs was er soms al een leuk tussenspel te zien bij deze welpen. Voor Marrit was het na 2 trainingen de eerste wedstrijd maar ze deed niet onder voor de rest. Na drie wedstrijden gespeeld te hebben konden de eersten bij elkaar geteld worden. Anouk en Ingrid werden terecht 1e ; zij wisten alle wedstrijden te winnen en mochten dus de krans omhangen. Met 15 punten was de 2e prijs voor Silke en Gerrit ; Tim en Geeske, Nina en Marrit werden gezamenlijk 3e.

Bij de pupillen/schooljeugd hadden we 7 tweetallen en 1 drietal op de lijst staan. Hier werd gekaatst met winnaars- en verliezersronde. Bakker Siebren had zijn eigen troef weer meegenomen zoon Sytze Bram. Dat er spannend gekaatst werd al vanaf het begin bleek wel uit de uitslagen, met 5-3 of 5-4 werd de winst pas binnen geslagen. Na de eerste omloop werd er zowel in de winnaarsronde als de verliezersronde “gevochten” voor een plaatsje in de finale.

In de “winnaars”poule ging het tussen Anniek/Jacob tegen Feike Douwe/Jelle en Geke/Marit tegen Tsjeard/Wiebren/Schura.  Feike Douwe en Jelle wisten na een gelijk opgaande strijd tot 3 eersten winnend af te sluiten op 5-3 6-0 en verzekerden zo een plekje in de finale. De andere halve finale werd gewonnen door het dameskoppel Geke en Marit met 5-4 6-0. Een wissel in het perk bij Tseard cs leverde helaas dus niets meer op.

Ook in de “verliezers”poule werd er geknokt voor een plaatsje in de finale. In de halve finales moesten Sytze Bram/Janine en Pytrik/Teade en Dorien/Jesse en Katinka/Matthijs het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd tussen de Zijlstra’s tegen Sytze Bram en Janine liep gelijk op tot 5 eersten en werd beslist op 5-5- 6-4 met een zitbal van Pytrik en zo stroomden zij door naar de finale. In de andere halve finale sloegen Katinka/Matthijs de winst binnen op 5-3 6-6.

In de finale moesten Feike Douwe en Jelle het opnemen tegen Geke en Marit. De heren zorgden al gauw voor een voorsprong van vier eersten. Daarna begonnen de dames ook te kaatsen en wisten langzaam dichterbij te komen tot 4 eersten gelijk. Toen ging de knop weer om bij de heren en werd er scherper gekaatst en met een paar mooie zitballen werd uiteindelijk de finale beeindigd op 5-4 6-6. Ook in de verliezersfinale waren ze aan elkaar gewaagd; zitballen, buitenslagen, mooie kaatsen wisselden elkaar af. Toch waren neefje en nicht Zijlstra net een tikje te sterk voor Katinka en Matthijs en zo wonnen Pytrik en Teade de finale met 5-4 6-0

Het was weer een fantastische sportieve kaatswedstrijd in de kaatsarena van Folsgare en willen dan ook als kaatsers en bestuur Bakkerij De Witte bedanken voor het mogelijk maken van deze partij.

 Volledige uitslag Bakkerij De Witte Partij 2013

 Welpen:

1e         Anouk Bok en Ingrid Dijkstra

2e         Silke Stilma en Gerrit Kempenaar

 3e         Tim Sweering en Geeske Kempenaar

            Nina Kaptein en Marrit Dijkstra

 Pupillen/Schooljeugd:

 Winnaarsronde:

1e         Feike Douwe Zijlstra en Jelle Damstra

2e         Geke Posthuma en Marit Folkertsma

 Verliezersronde:

1e         Pytrik Zijlstra en Teade Zijlstra

2e         Katinka Zijlstra en Matthijs Beuckens