Archief 2013‎ > ‎

Zaalkaatswedstrijd Federatie Sneek 24 maart

Zaalkaatswedstrijd jeugd Sneek 24 maart 2013

De eerste federatie wedstrijd voor de jeugd  dit jaar; gelukkig was het binnen want de gure oostenwind gierde om de hal van het Schuttersveld in Sneek. Het was dit jaar voor het eerst dat naast de trainingen ook de wedstrijd in Sneek was en de jeugd kon deze goed vinden Om half 10 gingen de welpen en pupillen als eersten los. We konden mooi op tijd beginnen want iedereen was mooi op tijd binnen. Helaas was de opgave bij de welpen maar heel gering ; 5 welpen hadden zich aangemeld  waarvan eigenlijk een ook nog kabouter was. Maar met een beetje kunst- en vliegwerk konden ze toch allemaal 3 X kaatsen, elke keer met een andere maat. Echter een van hun mocht 4 x kaatsen om het toch nog een beetje rond te krijgen en dat was Tim. In alle wedstrijden was Jitze toch de betere kaatser en wist dus alle 3 gespeelde wedstrijden te winnen met 5-0, 5-1 en 5-2. In de laatste wedstrijd was het de jongens (Tjerk en Tim) tegen de meiden (Anna Boukje en Amarins).  De meiden lieten hun “girlpower” zien en sloegen de jongens met 5-0 6-4 van de baan. Nadat alle 4 de wedstrijden gespeeld waren konden de punten bij elkaar geteld worden en de winnaars waren:

1e prijs voor Jitze Floris

2e prijs voor Amarins Gerbrandy

3e prijs voor Anna Boukje Altenburg, Tim Sweering en Tjerk Andringa

Alle welpen gingen dus met een prijs naar huis en we zien jullie graag terug op het kaatsveld en hopelijk met veel meer….

 Bij de pupillen stonden er 6 partuur op de lijst zodat iedereen in ieder geval 2 x kon kaatsen en de winnaar van de ene poule het mocht opnemen tegen de winnaar van de andere poule in de finale. De jongens en meiden wisten elkaar al gauw te vinden en voordat de wedstrijd begon waren de nodige balletjes al geslagen.  De jongens waren wel sterk in de meerderheid want van de 14 deelnemers waren er slechts 2 dametjes. Helaas heeft de auteur van dit stukje niet zoveel van deze wedstijden meegekregen maar zowel in de even- als oneven poule moest er echt gekaatst worden om een plaatsje in de finale omdat beide parturen al 1 x hadden gewonnen. In de oneven-poule moesten Marit en Ruerd het opnemen tegen het drietal Wiebren, Diego en Sjors. Dit drietal was toch echt te sterk voor Marit en Ruerd en verzekerden daarmee met 5-1 6-2 een plaatsje in de finale. Uit de even poule kwamen Feike Douwe en Nicky  als winnaar uit de bus door met 5-2 6-2 van Egbert en Bert te winnen.  In de finale ging het in het begin eerst gelijk op totdat Feike Douwe de ene na de andere opslagknaller juist in het perk wist te mikken. Hier had het drietal geen antwoord op hoewel  de “mannen” heel sterk waren aan de opslagkant maar dat was helaas niet genoeg. De winst ging welverdiend naar Feike Douwe en Nicky en de kransen gingen dus mee naar Abbega en Sneek; de “mannen” moesten genoegen nemen met de 2e prijs. (Helaas heb ik geen uitslag van de finale genoteerd sorry )

1e prijs voor Feike Douwe Zijlstra en Nicky Oppedijk

2e prijs voor Wiebren Posthuma, Diego de Haan en Sjors Boschma

Even na half 1 kon de eerste helft van deze zaalkaatswedstrijd worden afgesloten met een bedankje richting de hulp van deze morgen aan Hendrik Sweering. Super!

En terwijl de welpen en pupillen met hun ouders richting huis gaan komt de oudere jeugd één voor één binnen druppelen. Het werd al gauw een drukke maar gezellige boel. Helaas was een van de jongens bij de schooljeugd ziek maar deze plaats werd opgevuld door Timen van Gelderen zodat we wel met de geplande 5 parturen verder konden. Omdat er 5 partuur op papier stond moest er door alle parturen 4 X gekaatst worden; een flinke kluif voor het begin van dit kaatsseizoen en ook i.v.m. de tijd werd er begonnen met 2 eersten gelijk! Her en der werd er spannend gekaatst en dankzij de hulp van ouders (Reindert Oosterbaan en Harm van Gelderen) en de leiding van Coos ging het wedstrijdverloop vlot. Een van de wedstrijden kwam zelfs op het kritieke punt van 5-5 6-6. Op dit punt sloeg het partuur van Matthijs en Sytze Bram op en wist het partuur van Pytrik en Hessel een kaats te slaan. Aan Pytrik (het enige meisje bij de schooljeugd tussen al die “mannen”) toen de eer om op te slaan maar helaas miste de bal het perk waardoor de heren de winst binnen sleepten. Nadat alle eersten bij elkaar geteld waren was het al gauw duidelijk wie de prijzen mee naar huis mochten nemen. De prijsuitreiking liet even op zich wachten omdat er net een spannende partij van de jeugd aan de gang was. Maar toen  konden toch uiteindelijk de kransen omgehangen worden en de envelopjes uitgedeeld; het eerste zakgeld van dit kaatsseizoen. Word het gespaard of direct uitgegeven? Dat is de grote vraag ;)

1e prijs voor Sander Gerbrandy en Bote Altenburg

2e prijs voor Timen van Gelderen en Redmer Huitema

 

Bij de jeugd hadden we zelfs 6 partuur op de lijst, 2 drietallen en 4 tweetallen. Ook hier slechts 2 meiden, waar zijn jullie gebleven dames??  Het valt op dat deze jeugd altijd trouw aanwezig is en hoop ze zeker weer op het veld te zien want het is een gezellige ploeg met elkaar en ze gaan fantastisch met elkaar om. Ook al spat er af en toe wel eens een vloek uit in het heetst van de strijd ze blijven elkaar oppeppen op een positieve manier. Een feest om naar te kijken en te luisteren ;)

We hadden weer een even- en oneven poule. In de even poule was het sterkere partuur zeker die van Mente en Ryckel die beide wedstrijden wisten te winnen (beide keren met 5-1) en daardoor redelijk gemakkelijk de finale behaalden. De strijd in de oneven poule was iets spannender. Zowel het partuur van Lex en Bote en Johannes en Germ hadden de 1e gewonnen dus moesten uitmaken wie die finale mochten kaatsen. Beide parturen waren erop gebrand om die te behalen..de eersten werden om en om verdeeld er leek geen eind aan te komen maar op de stand van 5-5 6-4 sloegen Lex en Bote de winst naar hun toe door de kaats voorbij te slaan. Geweldige strijd heren en na een korte pauze en prijsuitreiking van de schooljeugd kon de finale los. Onder leiding van Lubbert verliep dit soepeltjes. Veel jeugd bleef nog even om de finale te zien..dat zegt toch genoeg!! Helaas was de finale iets minder spannend dan de voorlaatste wedstrijd. Er werden aan beide kanten wat opslagmissers gemaakt en het plafond werkt ook nog wel eens tegen. (gelukkig is er op het veld geen plafond ) Op de stand 5-5 6-6 sloeg Lex de bal “boven” en de winst naar zijn partuur toe. Om kwart voor 5 konden we afsluiten met de prijsuitreiking voor de jeugd.

1e prijs voor Lex Potma en Bote Jellema

2e prijs voor Mente de Boer en Ryckel Dotinga

Het was weer een fantastisch geweldige dag dankzij de jeugd, publiek en hulp van ouders en bestuursleden van de Federatie! En bedankt voor de pepermuntjes Jorrit.  We zien jullie vast en zeker wel weer op het kaatsveld en maken er weer een mooi kaatsseizoen van !!!!

Jeugdcommissie Federatie Sneek eo

Jeannette Folkertsma