Nieuws

Mededeling

Geplaatst 27 apr. 2017 10:56 door Jeannette Folkertsma

Op 27 april (koningsdag) geen competitie

Op 4 mei (dodenherdenking) geen competitie

Bring de keatsers by it keatsen 20 augustus 2016 Scharnegoutum

Geplaatst 20 mrt. 2016 10:57 door Jeannette Folkertsma   [ 20 mrt. 2016 11:02 bijgewerkt ]

Bring de keatsers by 't keatsen keert terug in Scharnegoutum

De eerste editie van de speciale kaatsdag 'Bring de keatsers by 't keatsen' was in 2011 in Scharnegoutum. Op zaterdag 20 augustus wordt het kaatsfeest  dit jaar opnieuw georganiseerd in het dorp aan de Zwette.

Na eerdere edities in Scharnegoutum, Easterein, Goënga, opnieuw Easterein  en Nijland wordt de bijzondere kaatsdag 'Bring de keatsers by 't keatsen' dit jaar wederom in Scharnegoutum georganiseerd. Het wordt alweer de zesde keer dat dit kaatsfeest voor federatie- en hoofdklassekaatsers plaatsvindt in onze federatie.

Uniek wedstrijdconcept
'Bring de keatsers by 't keatsen' is een uniek wedstrijdconcept, dat de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken. Het doel ervan is om federatiekaatsers (jong en oud) en hoofdklassekaatsers (mannen en vrouwen) op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Sportpark De Kromme Tille is op zaterdag 20 augustus 'the place to be' voor kaatsminnend Friesland. 's Ochtends vroeg beginnen de jeugdige federatiekaatsers aan hun wedstrijd. Zij strijden op fanatieke en sportieve wijze om de erekransen. De prijzen van de jeugdpartij worden zoals gewoonlijk uitgereikt door één van de topkaatsers van Friesland. In Nijland reikte Daniël Iseger (PC-koning van 2014) de prijzen uit. Wie weet doet de PC-koning van 2015 (Gert-Anne van der Bos) dit in Scharnegoutum?

Gratis toegang
Na afloop van de jeugdwedstrijd is het de beurt aan de hoofdklassekaatsers (heren en dames). Op het veld waar 's ochtends de jeugd nog kaatste, vertonen zij 's middags hun kunsten. Samen met hun ouders kunnen de jeugdkaatsers genieten van het beste wat kaatsend Friesland te bieden heeft. De toegang is gratis. We willen de drempel zo laag mogelijk houden, zodat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om te komen kijken. Niet alleen het kaatsen zorgt voor vertier. Aan het einde van de middag speelt coverband 'De 4 B's' een fraai stukje livemuziek.

Grote verloting
In aanloop naar de wedstrijddag worden door de kaatsverenigingen in onze federatie lootjes verkocht voor de grote verloting., die op zaterdag 20 augustus plaatsvindt op het sportveld in Scharnegoutum. Ook tijdens de hoofdklassepartij worden lootjes verkocht. Deelnemers aan de verloting maken kans op prachtige prijzen. Na afloop van de vijf voorgaande edities werden onder meer ballonvaarten, fietsen en i-pads uitgereikt. Ook dit jaar zorgt de organisatie van 'Bring de keatser by 't keatsen' weer voor fraaie hoofdprijzen.

Geschiedenis
Na het wegvallen van de traditionele Waterpoortpartij in Sneek – de laatste editie werd in 2010 georganiseerd – besloot Federatie Sneek e.o. dat het haar jaarlijkse hoofdklassepartij wilde behouden voor de regio. Er werd een afzonderlijke commissie in het leven geroepen om de organisatie van de partij op zich te nemen. Deze commissie ontwikkelde het wedstrijdconcept ‘Bring de keatsers by ’t keatsen’.  In 2011 werd de eerste editie van het kaatsfeest georganiseerd in Scharnegoutum. Sindsdien werd het kaatsfeest  in verschillende dorpen gehouden.

De commissie van 'Bring de keatsers by 't keatsen' en kaatsvereniging De Lytse Stuit in Scharnegoutum nodigen u van harte uit om het kaatsfeest op zaterdag 20 augustus met ons mee te beleven. Graag tot zien op sportpark De Kromme Tille.

Kaatsen op TV Klokhuis 18 april 2014

Geplaatst 21 apr. 2014 02:04 door Jeannette Folkertsma   [ 26 apr. 2014 08:08 bijgewerkt ]

Wie denkt dat de sport kaatsen alleen in Friesland wordt beoefend heeft het mis. Het spel wordt over de hele wereld gespeeld. Maurice reist af naar Friesland en leert de spelregels van de oudste balsport van Nederland. Spectaculair! Waarom is de binnenkant van een kaatsballetje trouwens gemaakt van kalfshaar?

Check de site  van het klokhuis..klik hieronder
Uitzending klokhuis over kaatsen

1-3 of 3