Federatie jeugd Folsgare 20 mei

Federatie jeugd Folsgare      Vrijdag 20 juni

De perken lagen er klaar voor..de jeugd was al vroeg aanwezig. En deze keer was het droog en dus geen uitstel :) Veel mensen wisten zich het van vorig jaar nog te herinneren; heeft toch behoorlijke indruk achtergelaten.

Zo’n 90 jeugdleden stonden er op papier. Bij de welpen stonden er 9 partuur op de lijst. Bij de pupillen waren er genoeg jongens en meiden aanwezig om deze uit elkaar te trekken zodat zij beide konden poule kaatsen. Bij de schooljeugd was er ook een mooie lijst met 10 partuur en de jeugd een prachtige lijst van 8 partuur. Na een welkomstwoord van Peter konden ze van start!

De welpen kaatsten helemaal in de rechterhoek van ons mooie veld. De begeleiding was in handen van Alida Breeuwsma en Jildou Sweering. Ze wisten de jongste categorie lekker vlot in beweging te houden en dankzij de aanwezigheid van de ouders bij de telegrafen liep het goed. Er werd over het algemeen spannend gekaatst en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien. De winnaarsfinale werd met 5-4 6-0 gewonnen door partuur 6 van partuur 9. De verliezersfinale werd gewonnen met 5-2 6-4 door partuur 3.

1e prijs/krans     Durk Bootsma en Moniek Lootsma

2e prijs              Oane Bootsma en Frieda Hofman

3e prijs               Ate Schaap, Marrit Dijkstra en Marte Hieke van der Kamp

1e prijs verl         Folkert Wesselius en Brecht Tamminga

2e prijs verl         Jan Bootsma en Jetske de Boer

 

De pupillen kaatsen in poules. Bij zowel de jongens als de meiden stonden er 6 partuur op de lijst zodat ze in ieder geval allemaal 2 x konden kaatsen en de winnaars uit de poule natuurlijk een finale, dus een derde keer ;) Ook hier werd er ontzettend leuk gekaatst en stonden de meiden onder begeleiding van Elma Breeuwsma. De finale ging tussen Trudie Hoekstra/Jeska Nieuwland en Hieke Bootsma/Ingrid Dijkstra en werd overtuigend met 5-1 6-6 gewonnen door laatstgenoemden. De krans bleef dus in eigen dorp.

1e prijs/krans     Hieke Bootsma en Ingrid Dijkstra

2e prijs              Trudie Hoekstra en Jeska Nieuwland

De pupillen jongens werd begeleid door Jelle Breeuwsma. Ook hier werd er sportief gekaatst maar soms was het verschil blijkbaar net iets te groot. De finale ging tussen Arjen Schaap/Jeffrey van der Werf en Lucas Bangma/Erik Wijnja. Deze pupillenfinale werd op de eindstand van 5-3 6-4 door laatstgenoemden gewonnen.

1e prijs/krans     Lucas Bangma en Erik Wijnja

2e prijs               Arjen Schaap en Jeffrey van der Werf

 

Bij de schooljeugd stonden er wel 10 partuur op de lijst maar gek genoeg zijn de jongens ver in de minderheid. Slechts 5 meiden en wel 16 jongens. Waar zijn jullie gebleven dametjes?? Maar de dames hadden het soms zeker voor het zeggen of zouden de jongens gewoon een beetje bang voor ze zijn?. Deze jeugd werd begeleid door Peter van Dalfsen en werd later afgelost door Douwe Zijlstra. Er werd leuk samengewerkt en gekaatst en in de tweede omloop werd er echt geknokt voor een plekje richting de finale.  Zowel in de winnaars- als verliezersronde werd de winst pas beslist met alles aan de hang..dan word er dus echt geknokt (figuurlijk gesproken dan) De halve finale in de winnaarsronde werd door partuur nr 3 gewonnen van partuur nr 9 op de stand van 5-4 6-0. De finale ging dan ook tussen het winnende partuur van de halve finale tegen partuur nr 5. Blijkbaar had de rust de laatstgenoemde goed gedaan want zij wonnen de finale met 5-3 6-6. In de halve finale ging de strijd tussen partuur 10 en 2. Deze werd op 5-5 6-0 winnend afgesloten door partuur nr 10. Ook partuur nr 6 had even rust (blijkbaar doet dat je wel goed) en won de verliezers finale met 5-3 6-4.

1e prijs/krans     Sytze Bram de Witte en Mirjam Punter

2e prijs               Jasper de Boer en Marieke Schaap

3e prijs               Hessel de Groot en Friso Jukema

1e prijs verl         Klaas Jan Oosterbaan, Wiebren Posthuma en Afke Ligthart

2e prijs verl         Rutger Wiersma en Jacob Pier Breeuwsma

 

Bij de jeugd een prachtige lijst van acht partuur. Door een blessure van Solomon de Hoop bleef er één tweetal over; de anderen kaatsten in drietallen waarbij ieder een meisje in zijn partuur had. Nou als dat niet mooi geregeld is J De jeugd in deze categorie gaat fantastisch leuk met elkaar om; al gaat het zolang ze in de perken staan natuurlijk zeker om de winst. Het waren spannende partijen en veelal werden de “eersten” om en om verdeeld. In de halve finale kwam hier ook alles aan de hang en met een zitbal werd deze partij uiteindelijk beslist. De halve finale ging tussen partuur nr 4 en 8 en deze werd op 5-3 6-6 gewonnen door partuur nr 8. De winnaarsfinale ging in het begin heel vlot want partuur nr 3 nam al gauw een voorsprong van 4-0 op partuur nr 7. Langzaam knokten ze terug maar moesten toch buigen voor eerstgenoemden die wonnen met 5-3 6-0.

Ik mag persoonlijk graag bij jullie kijken en naar jullie luisteren; echt jullie zijn een voorbeeld hoe jongens/meiden met elkaar om moeten gaan!

1e prijs/krans     Remon Tie Bouma, Tsjeard Andries Weersma en Vera Mooij

2e prijs               Sander Gerbrandy, Timen van Gelderen en Lisanne Folkertsma

1e prijs verl         Bote Jellema, Menno Sweering en Afke Rypma

2e prijs verl         Germ Wijnja, Rijkel Dotinga en Anniek Folkertsma

 

Na de nodige snackjes (en een drankje) ging iedereen weer naar huis.

Begeleiders, vrijwillgers, ouders en natuurlijk alle jeugd BEDANKT voor weer een mooie kaatsdag en tot volgend jaar@Folsgeare