Slotwedstrijd 21 september 2014 jeugd/senioren

Op zondag 21 september waren de slotwedstrijden voor de jeugd en senioren. Omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen was werd er met grote bal gekaatst. Dit maakt het kaatsen voor de iets minder geoefende kaatsters ook net iets leuker :-) We begonnen met de jeugd om 11:00 uur Vlak voor dat we van start zouden gaan begon het een beetje te regenen en af en toe tijdens de wedstrijden vielen er ook nog de nodige drupjes. Bij de jongste categorie hadden we acht tweetallen en daar werd af en toe spannend gekaatst maar zeker op een leuke manier..bij de iets oudere jeugd waren er slecht 4 jongens en 4 meiden zodat ze 3 x wisselend met andere maten een partij kaatsten.

Bij de jongste jeugd was de:
1e prijs/krans voor Tim Sweering en Marit Bok (eindstand 5-5 6-2 dus bloedspannend!)
2e prijs voor Silke Stilma en Laas van Dalfsen
1e prijs verliezers voor Anouk Bok en Hannie Kempenaar
2e prijs verliezers voor Ingrid Dijkstra en Lieke Bok
Na de wedstrijd was er nog een lekker ijsje voor de jeugd.
Bij de oudere jeugd was de:
1e prijs/krans voor Jacob Breeuwsma
gedeelde 2e prijs (evenveel eersten en tegeneersten) voor Matthijs Beuckens en Jan Johannes van der Kamp

Daarna werden de prijzen voor de competitie jeugd nog uitgereikt. Doordat het gek genoeg vaak op woensdag slecht weer was zijn er wel wat minder wedstrijden gekaatst als de vorige jaren.
De "grote" winnaar was Jurjen van Dalfsen Kijk onder competitie voor de rest en foto(s)

Zo rond een uur of twee (volgens mij iets later) was het aan de senioren om hun kunsten te laten zien. We hadden een fantastisch leuke opgave want er stonden 9 partuur op de lijst. Helaas was er iemand uitgevallen zodat een van de dames van het bestuur bereid werd gevonden (bijna gesmeekt ;)) om mee te doen. Met vier perken naast het elkaar was het af en toe best wel dringen maar er werd hier ook leuk, fanatiek en sportief gekaatst. Er werd flink gedraafd gedoken en bijna net zo vaak de bal gemist :P. Er mocht niet in één keer boven geslagen worden want dan was het punten voor de tegenpartij (oeps)  Zo rond een uur of vijf/half zes gingen de finales los. Dit terwijl de "afvallers" al lekker van een biertje genoten. De winnaarsfinale ging vlot want op een eindstand van 5-0 6-4 viel de beslissing omdat de kaats niet voorbij werd geslagen. De verliezers finale ging iets langer door en werd uiteindelijk beslist op 5-2 6-6.

De BBQ werd aangestoken en er kon heerlijk gegeten en gedronken worden. Het was zeer gezellig in het dorpshuis.

1e prijs/krans voor Lars Breeuwsma, Menno Sweering en Jeannette Folkertsma
2e prijs voor Arie Hettinga, Marc Speerstra en Nieske Hoekstra
1e prijs verliezers voor Bauke Posthuma, Klaas Sytsma en Adrie Heeres
2e prijs verliezers voor Fonger Beers, Sjouke Dijkstra en Erna Kaptein


Hierna werden de prijzen voor de competitie van de senioren uitgereikt. Zie onder competitie voor de winnaars/foto's