Wedstrijdarchief 2015

Slotwedstrijd jeugd en senioren 27 september 2015: Na een geslaagde middag van de slotpartij van kf yne lijte en het vieren van het jubileum . Zijn hier de foto's van de prijs winnaars op deze zeer gelaagde middag. Ook de foto's van de competitie winnaar staan erbij . Iedereen bedankt voor deze geslaagde middag hopelijk een vervolg volgend seizoen . Ook de kaatsers van Wolsum bedankt en we gaan bekijken met elkaar hoe we verder kunnen gaan met de samenwerking . Tot volgend seizoen iedereen !

Jeugdpartij combi Wolsum/Folsgare 4 september 2015:
Jeugdpartij in Wolsum en de jeugd van Folsgare mocht meedoen. En er vielen ook nog een paar in de prijzen. Bij de oudste jeugd nam Marit de krans mee naar huis 2e prijs voor Jan Johannes en Silke 1e prijs verliezersronde voor Wiebren.
Bij de kabouters in Wolsum had Lieuwe van de Kamp en Douwe de Boer de eerste prijs en Jelmer de Boer de tweede met Bjorn en 3 de Lieuwe Cnossen Gefeliciteerd allemaal !!

Afdeling Federatiekaatsen Sneek eo 28 en 30 augustus 2015:
Groot succes bij de schooljeugd...zowel de jongens als de dametjes in de kransen@afdelingfederatie in Wolsum
Wessel en Sander Zijlstra 1 prijs afd Sneek EO in de welpen vandaag in Wolsum . En Silke , Nina, Ingrid een eerste prijs verliezers in de afd Sneek EO in de pupillen meisjes .

KNKB 23 augustus 2015:
Een mooie 2e prijs voor Marije en Anne-Rixt bij knkb Schoolmeisjes B klasse@Witmarsum en Jan Johannes een mooie 2 de prijs Knkb in de verliezers ronde in Mantgum

Federatiewedstrijd jeugd Cornwerd 22 augustus 2015:
Wessel Zijlstra zaterdag in Makkum federatie partij van Cornwerd een 3 de prijs ! En Pieter Breeuwsma een 1 ste prijs verliezers behaald !

Ledenpartij jeugd Sweeringpartij 21 augustus 2015: En hier nog ff de foto's (in fotoalbum 2015) van de winnaars vd Sweeringpartij op vrijdag 21 augustus. Bij de kabouters werd er gesteden om een individuele prijs en mochten ze drie keer met een ander kaatsen..zo leer je elkaar goed kennen ;)  Bij de welpen/pupillen waren er 8 partuur en ik heb me laten vertellen dat vooral de finales bloedstollend waren met veel publiek en fanatieke kaatsers...zo zien we t graag. Bij de oudste jeugd waren er 4 partuur en dus 3 x kaatsen op deze prachtige warme zonnige dag. Leuk gekaatst en net zo gretig als de jongere jeugd. Mooie wedstrijden met zelfs een laatste partij alles aan de hang. Prachtige kaatsdag:)

Federatiewedstrijd jeugd Hommerts 14 augustus 2015:
Federatiepartij in Hommerts. Feike Douwe won met Annemare de krans bij de schooljeugd. Gefeliciteerd! Jan Johannes vandaag 3e prijs behaald ! Nog meer jeugd in de prijzen???

KNKB 8 augustus 2015:
Zaterdag 8 augustus 2e prijs verlronde voor Marije en Ilse Marije@Burgum

Bonnemapartij 1 augustus 2015 :
Wedstrijdagenda gevonden maar wie waren de winnaars??

KNKB 19 juli 2015:Weer terug van vakantie en dan hangt er zomaar een mooie krans bij de familie Posthuma aan de muur. Bauke Posthuma won deze op zondag 19 juli bij de Heren 50+ A Klasse. Gefeliciteerd!! Het volgende stond op de KNKB site: "Eindelijk hadden wij weer eens een 50+ partij.We gingen om 11.00 uur van start in de stromende regen maar dat mocht de pret niet drukken de heren hadden er zin, maar later op de dag brak de zon door werd alles wat aangenamer. Er werd volop gestreden maar vooral gezellig en prettig. De A klasse kaatste in 2 poules en 5 partijen werden op 5-5 beslist waar zelfs 2 partijen met alles aan de hang dus spanning volop. Om de 3e prijs werd gekaatst en de uiteindelijke winnaars zijn:

1e prijs :Piet de Groot Midlum,Bauke Posthuma Folsgare,Peter Kwast Harlingen.
2e prijs:Jan v/d Meulen Franeker,Ludwig Seerden Franeker,Eddy Sjollema Harlingen.
3e prijs:Dirk Poortstra St Jac Par,Roel Venema Bolsward,Piet Zondervan Jorwert.
De levensmiddelen ,vlees en fruitpakketten vielen zeer in de smaak. We kunnen terug zien op een mooie gezellige kaatsdag ,, met dank aan onze vrijwilligers.voor meer fotos zie www.kv-foarut.nl

Ledenpartij jeugd en senioren 17 juli 2015: Vrijdag 17 juli staan er 2 partijen op het programma. om 17 uur starten we met een jeugd partij. deze wordt verkaatst met de grote bal! om 21 uur gaan we van start met het nachtkaatsen voor senioren! Iedereen mag mee doen!!!! dus geef je snel op..Alle winnaars en andere foto's vind je terug in het fotoalbum 2015

Federatiewedstrijd jeugd Easterein 10 juli 2015: Vrijdag 10 juli 2015 was er een federatiewedstrijd voor de jeugd in Easterein. Veel jeugd was aanwezig en er werd weer fantastisch gekaatst. Het en der ontbraken wat telegrafen maar met hulp van opa van Remon heeft deze webbeheerder wat telegrafen op zijn plek gezet. Zo is het ook wat duidelijker voor het publiek! Een aantal jeugdleden viel hier ook weer in de prijzen.
2e prijs voor Frieda Hofman en Ingrid Dijkstra bij de pupillen meisjes
2e prijs voor Anna Rob een Johannes Breeuwsma bij de schooljeugd
1e prijs/krans voor Daniel Rob, Sytze Bram de Witte en Sanne de Vries bij de jongens/meisjes
1e prijs/krans voor Marc Speerstra, Vera Mooij en Fabian Noordhuis

KNKB 4 en 5 juli 2015:
Ook het weekend van 4 en 5 juli was het erg warm. Op zaterdag zelf zo warm dat alle kaatswedstrijden begonnen om 9:00 uur, mooi op tijd dus, en in veel gevallen er geen verliezers ronde was. De schoolmeisjes kaatsten in Jorwert en daar besloten ze na de eerste omloop om dat toch wel te doen, meiden blij want ze wilden er graag kaatsten ondanks de hitte! En gek genoeg werd er met die hitte nog best fanatiek gekaatst maar moesten ze regelmatig ff wat drinken. Respect voor de jeugd die gekaatst heeft! Op deze zeer warme kaatsdag kwamen beide dames uit Folsgare met een prijs thuis Marije met Ilse 3e prijs winnaarsronde Marit met Jildou 1e prijs verliezersronde
Op zondag kwamen dan de regenbuien en onweer...nog wel gekaatst maar niets gewonnen

Federatiewedstrijd jeugd Scharnegoutum 3 juli 2015:
Vrijdag 3 juli 2015 was er een federatiewedstrijd voor de jeugd in Scharnegoutum. Het was een warme dag maar de vereniging had voor genoeg water gezorgd bij de perken...top! Zelfs het publiek werd het te warmpjes en zocht de schaduw op onder de bomen of onder een paraplu, zelfs dan is ie handig :) Een aantal jeugdleden viel ook hier in de prijzen.
3e prijs voor Jelmer Foppe Drijfhout en Ingrid Dijkstra bij de pupillen
1e prijs verliezers voor Nina Kaptein en Iris Oosterbaan bij de pupillen
1e prijs/krans voor Feike Douwe Zijlstra en Irma Jaarsma bij de schooljeugd
1e prijs/krans voor Julian Faber, Lisanne Folkertsma en Geke Posthuma bij de jeugd

Ouder/kind kaatsen Stichting Score:
Bij een ouder/kind partij van Stichting Score won Jan Johannes van der Kamp met zijn papa voor 1 dag Lars Breeuwsma de krans.Gefeliciteerd mannen!

FB Oranjewoudcup 30 juni 2015:
Dinsdag 30 juni 2015 was de 1e ronde FB ORANJEWOUDCUP in de herkansing nadat deze eerder deze maand was afgelast ivm het weer. Om 19:00 uur Prachtig mooi weer en je raad het als de dames Jildou, Elma en Adrie troffen wederom weer Berlikum, hoe kan het ook anders ;) Prachtig mooi weer maar de dames wisten deze keer niet van hen te winnen. Na de eerste ronde hield het dus al op :(

KNKB 28 juni 2015:
Zondag de 28e juni waren de Schoolmeisjes KNKB A en B klasse aanwezig op ons mooie kaatsveld..De dag begon mooi maar al gauw sloeg het weer om en kregen we s middags de nodige buitjes over ons heen. De dametjes Marit en Marije deden mee maar helaas redden zij allebei de tweede omloop niet en wonnen deze keer geen prijs in eigen dorp. Op de KNKB site en onze facebookpagina staat een kort verslag van deze partij. Vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!

Federatie 27 juni 2015:
Zaterdag 27 juni 2015 won Jan Johannes van der Kamp een individuele krans bij de federatiepartij jeugd n Wieuwert. Gefeliciteerd Jan Johannes!

Jong Famme partij 27 juni 2015:
Zaterdag 27 juni was de Jong Fammen partij in Mantgum. Jildou, Elma en Vera troffen ook hier weer als eerste het partuur van Berlikum. Deze wisten ze te winnen maar daarna troffen ze Franeker en die was met 5-2 net een maatje te groot. Volgend jaar nieuwe ronden ladies!

Jeugdledenpartij AKIETpartij 24 juni 2015:
De jeugdledenwedstrijd die gepland staat op vrijdag 26 juni is verplaatst naar woensdag 24 juni!! En wat een jeugd was er aanwezig op deze jeugdledenpartij. Bij de welpen/pupillen stonden er 10 partuur op de lijst bij de schooljeugd 5 partuur en de kabouters deden ook mee aan deze partij :) Er werd leuk gekaatst, het weer zat mee, veel ouders aanwezig dus een topavond voor een wedstrijd! Een van de ouders heeft veel actiefoto's gemaakt; deze vind je terug onder het "fotoalbum 2015" Kranswinnaars waren:
Hannie en Jelmer bij de kabouters Silke en Minke bij welpen/pupillen en Feike Douwe en Naomi bij de schooljeugd

NK Schoolmeisjes en NK Dames 20 juni 2015:
Deze zaterdag, 20 juni, staat ook in het teken van het NK Dames en NK Schoolmeisjes. De dametjes Marije Sweering en Marit Folkertsma kaatsen in Bozum en "onze" meiden treffen wederom eerst Wommels net als twee jaar geleden. De dames Jildou Sweering, Elma Breeuwsma en Adrie Heeres kaatsen in St Anna Parochie en treffen het sterke Berlikum in de eerste omloop. Succes ladies!! De dametjes konden het de eerste omloop niet bolwerken tegen het sterkere Wommels en konden snel weer van Bozum naar Folsgare.De dames bereikten nog de tweede omloop na winst op Berlikum maar mochten daarna ook terug naar huis de feesten in!

Feestkaatsen 19 juni 2015:
Dit weekend dorpsfeesten in Folsgare! Voor de vrijdagmiddag staat het feestkaatsen weer op de planning. Er word gekaatst met grote bal. We beginnen om 13:00 uur. Wel 24 parturen op de lijst dus het was dringen geblazen op het kaatsveld. De heren mochten niet in een keer boven slaan en bij sommige kwam dat wat later binnen ;) Het was droog en er werd gezellig en zeker fanatiek gekaatst. Alleen bij de finales begon het wat te regenen....helaas.  Kranswinnaars waren Jelle Breeuwsma Foeke Deinum en Roelof de Jong. Jelle B werd unaniem als koning gekozen. Klasse!!

NK Schooljongens 13 juni 2015
: Komende zaterdag,13 juni, is het NK Jongens in Hommerts. Er staan 41 partuur op de lijst; "onze" jongens hebben partuurnummer dubbel 3 en treffen in de eerste omloop hun kaatsvrienden uit IJlst.
Succes Mente de Boer, Menno Sweering en Tsjeard Weersma!!
De jongens verloren helaas de eerste omloop met 5-2 6-6 van hun kaatsvrienden uit IJlst

KNKB 12 en 13 juni 2015
:In dit kaatsweekend werden de volgende prijzen binnen gesleept:
1e prijs/krans voor Elma Breeuwsma met haar maten Marrit Zeinstra en Elly Hofman bij de Dames hoofdklasse in Stiens op vrijdag 12 juni.
1e prijs/krans voor Jan Johannes van der Kamp en zijn maart bij federatiewedstrijd in Lekkum op vrijdag 12 juni
1e prijs herkansingsronde voor Jildou Sweering, Annelien Broersma en Hendrieke de Groot bij de Dames eerste klas del In Pingjum op zaterdag 13 juni

Kaatsfestijn Hoofklasse en Federatie 6 juni 2015:
zie verslag en foto's hieronder. Geslaagde kaatsdag!

KNKB 30 en 31 mei 2015
: Tijdens dit herfstachtige weekend met veel wind en regen vielen de volgende dames in de prijzen:
2e prijs voor Jildou Sweering met Nynke Sijbrandij en Nynke Kooistra bij de Dames 1e klas in Ee op zaterdag 30 mei
3e prijs voor Marit Folkertsma en Jeanet Bakker bij de Schoolmeisjes in Hartwerd op zondag 31 mei

Zondag 31 mei Familiekaatsen in Folsgare:
  Deze partij begon om 11:00 uur. Het was een natte en koude kaatsdag in Folsgare en de rest van Friesland maar toch smaakten de biertjes er niet meer om na afloop ;) En de winnaars van deze partij zijn de boers van der Wal. Gefeliciteerd Eelke, Johan en Arjan!

Federatiewedstrijd jeugd in IJlst 29 mei 2015
:  Deze keer waren we te gast in IJlst. Het begon nog droog maar al gauw bleef het maar regenen en begon het steeds harder te waaien. Echt bar en boos kaatsweer. De jeugd had er ook last van op- en uitslaan deed zeer maar ze kaatsten gewoon door, bikkels!! Gelukkig kon je af en toe een beetje opwarmen in de ruime kantine..maar we bleven lachen ook het publiek. Ook op deze herfstachtige kaatsmiddag mochten een aantal jeugdleden prijzen mee naar huis nemen:
1e prijs/krans voor Jelger de Boer en Johannes Breeuwsma bij de schooljeugd
Bij de jeugd/junioren:
2e prijs voor Jouke Dotinga, Sytze Bram de Witte en Solomon de Hoop
3e prijs voor Lex Potma, Menno Sweering en Anniek Folkertsma
1e prijs verliezers voor Rijkel Dotinga, Andrea Kroes en Matthijs BeuckensKNKB 23 mei 2015
: Ook bij de KNKB viel in het pinksterweekend een van onze jeugdleden in de prijzen:
3e prijs voor Marit Folkertsma en Silke Heinsma bij de Schoolmeisjes B klasse in Paesens-Moddergat

Federatiewedstrijd jeugd in Bozum 22 mei 2015
: deze vrijdag was er weer een federatiewedstrijd voor de jeugd. Ook deze keer wee meer dan 100 jongens en meiden op het veld, nu in Bozum. Er werd deze keer in vier categorieën gekaatst; de junioren en jongens/meisjes kaatsten in een klasse. Het was weer prachtig mooi weer en er vielen ook weer een aantal jeugdleden in de prijzen. Zelfs twee kransen, een bij de pupillen jongens en een bij de schooljeugd. Heb helaas niet van iedereen een foto of alle juiste prijzen (nog niet kunnen vinden op de knkb site of van de facebook of webpagina van de organiserende vereniging) Je mag deze altijd mailen naar kffolsgare@hotmail.com. De volgende jongens/meiden vielen in de prijzen:?e prijs voor Silke Stilma en Manon Overzet bij de pupillenmeisjes 1e prijs/krans voor Jan Johannes van der Kamp en Bauke Reijnhoudt bij de pupillen jongens 1e prijs/krans voor Sietse Marten Stoffelsma, Johannes Breeuwsma en Annemare Wempe bij de schooljeugd ?e prijs verliezersronde voor Jouke Dotinga, Jacob Visser en Matthijs Beuckens  bij de jongens/meiden/junioren

KNKB 17 mei 2015: 
Op de KNKB site stond het volgende: Toen om 11 uur de scheidsrechter niet aanwezig was besloot het bestuur de sponsor en het bestuurslid Jaap van Dijk te vragen om de functie van scheidsrechter op zich te nemen. Jaap, niet onbekend als oud scheidsrechter van de KNKB, heeft zich als scheidsrechter van deze plotselinge taak uitstekend gekweten. Met 14 parturen en een afvalronde, in 4 perken, wist hij tegelijk met de dames hoofdklasse met de finale te beginnen. Bij de Dames 1e klas Vrije formatie won Elma Breeuwsma met Nieke Wateler en Nynke Sinnema de 3e prijs. Gefeliciteerd! Volledig verslag zie hieronder

Federatiewedstrijd jeugd in Reahus/Tirns 15 mei 2015:
de jeugd heeft zo langzamerhand de smaak te pakken. Veel jeugdkaatsers stapten die vrijdag op hun fietske richting Reahus of Tirns. In Reahus was de jongste jeugd aan het kaatsen en was daar goed vertoeven; in de luwte in het zonnetje. Op het kaatsveld in Tirns was dat wel anders; daar moest de winterjas aan maar daar waren de bikkels ook aan het kaatsen. De oudere jeugd had het daar erg naar hun zin en duurde dan ook weer eens lang of zou dat komen door het vele ballen vissen uit de sloot ;)
De volgende jeugdkaatsers vielen in de prijzen: Marrit Dijkstra (welpen) Silke Stilma, Nina Kaptein en Jan Johannes van der Kamp (pupillen) Wiebren Posthuma (schooljeugd) Geke Posthuma en Vera Mooij (junioren) Proficiat!! En bij de familie Posthuma hangt ook inmiddels de eerste krans, dankzij Geke!

Federatiewedstrijden 8 en 9 mei 2015:
Veel jeugd was aanwezig in IJsbrechtum in vijf verschillende leeftijdscategorieen. Het was prachtig mooi weer :) En dat zien we natuurlijk graag. Silke Stilma en haar maat Foke Jil Bakker wonnen de 1e prijs/krans bij de Pupillen meisjes. Super gedaan dametjes! Op zaterdag 9 mei was er een federatiewedstrijd voor de jeugd in Weidum.Jan Johannes van der Kamp, Pascal Poelstra en Inez de Jong wonnen de 1e prijs/krans bij de pupillen. Gefeliciteerd!
De eerste kransen hangen dus al weer aan de muur :)

Bakkerij de Witte partij 6 mei 2015
: die woensdag was de eerste ledenpartij voor de jeugd. De opgave kwam eerst maar mondjesmaat binnen maar uiteindelijke hadden we zes tweetallen bij de jongste jeugd en vier tweetallen bij de iets oudere jeugd. We begonnen dankzij onze sponsor Bakkerij de Witte traditioneel met een heerlijk stukje oranjekoek. Zo kon de jeugd met een volle maag direct aan de slag. Het waaide enorm hard en dat bleek dan ook de grootste tegenstander te zijn. Vlak voor de finale kwamen er zelfs nog wat drupjes uit de lucht vallen maar dat mocht de pret niet drukken. De jeugd kaatste enthousiast en hopelijk voor het publiek is het volgende keer iets beter weer ;)Bij de welpen/pupillen gingen de prijzen naar:
1e prijs/krans voor Tim Sweering en Sietske Boonstra
2e prijs voor Geeske Kempenaar en Laas van Dalfsen
Bij de pupillen/schooljeugd waren de prijzen voor:
1e prijs/krans voor Feike Douwe Zijlstra en Ingrid Dijkstra
2e prijs voor Jacob Breeuwsma en Jan Johannes van der Kamp

KNKB 3 mei 2015 :Het eerste kaatsweekend is weer achter de rug. Vrijdag en zaterdag zonnig zondag nat maar niet echt koud. De eerste ballen zijn weer geslagen, de eerste kopjes koffie weer gedronken op het kaatsveld en de eerste/laatste nieuwtjes weer uitgewisseld. Voor zover bekend is er een jeugdlid in de prijzen gevallen:
3e prijs voor Anouk Smink en Marije Sweering bij de KNKB Schoolmeisjes del in Sneek

Zijlstrapartij 27 april 2015: Henk, Jeanet en Vera winnen deze openingswedstrijd. Zie hieronder het volledige verslag

Zaalkaatswedstrijd jeugd 12 april 2015: zie hieronder voor het volledige verslag. Drie jeugdleden in de prijzen. Marit, Matthijs en Anniek gefeliciteerd!