Zijlstrapartij 27 april 2015

Henk van Dalfsen, Jeanet Sweering en Vera Mooij winnen op Koningsdag de Zijlstrapartij

 

 

Dit jaar voor de tweede keer op koningsdag  kaatsen wij onze zoveelste Zijlstrapartij. Al sinds de oprichting van de KF zijn de Zijlstra’s sponsor bij onze vereniging. Elke keer verzorgen ze weer belangeloos traditioneel de vleesprijzen. Familie Zijlstra namens kaatsers en bestuur bedankt.

De voorspellingen waren een week geleden nog ronduit slecht te noemen; dat was wat de geleerde weermannen ons vertelden. Maar het weer nam ons weer in het ootje. Ontwaken bij een strakke blauwe lucht al was de wind wel een behoorlijke spelbreker maar geen geklaag de zon was erbij :)

De opgaves liepen maar mondjesmaat binnen maar uiteindelijk toch nog vijf partuur op papier. Zelfs onze sponsor Douwe kwam nog op papier; klasse! Mensen hebben genoeg keuze op zo’n “vrije” koningsdag, vrijmarkten feesten etc.. Maar met de aanwezige kaatsers en publiek die ook nog even om het hoekje kwam kijken werd het zeker nog gezellig.

Vijf partuur op papier maar om nu iedereen vier keer te laten kaatsen leek ons toch een beetje teveel van het goede. Volgende dag moet je tenslotte ook weer een beetje normaal uit je bed kunnen komen :P. Iedereen kaatste dan ook twee partijen, de een wat spannender als de ander en aan het eind werden de eersten bij elkaar geteld. De parturen met de meeste “punten” mochten nog een finale kaatsen.

De finale ging tussen het “oranje”partuur Henk, Jeanet en Vera en het partuur van Fonger, Jildou en Willeke. Het “oranje”partuur trok eerst na eerst naar zich toe. Op 4-1 leek het partuur van Fonger  toe te slaan met 6 punten maar konden dat laatste punt net niet binnenhalen en werd de stand uiteindelijk 5-1. Eindstand werd uiteindelijk 5-1 6-6 zodat de kransen heel toepasselijk naar het “oranje”partuur ging. En zeker verdiend ook; moet ook even gezegd worden dat Vera alle wedstrijden nagenoeg foutloos heeft opgeslagen. Ik hoop dat je hand inmiddels iets minder dik is Vera ;)

Na de finale was het tijd om het dorpshuis binnen te gaan, deuren dicht en kachel aan. Drankjes op tafel patatje etc erbij. Goed vertoeven!

 Peter deed de prijsuitreiking samen met Douwe. De vleestassen werden uitgedeeld, kransen omgehangen, foto’s gemaakt en natuurlijk ook een paar op gedronken :)

Henk werd tot koning uitgeroepen; nadat zijn naam er ingegraveerd is mag hij weer een jaartje op de  koningsbeker passen.

Uitslag:

1e  Henk van Dalfsen, Jeanet Sweering en Vera Mooij

2e  Fonger Beers, Jildou Sweering en Willeke vd Belt

ą
Jeannette Folkertsma,
30 apr. 2015 13:09